Gå direkt till sidans innehåll

BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

HUSBYGGNAD


Husbyggnad

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad lär du dig att bygga nya hus från grunden, och att renovera och bygga om olika typer av fastigheter.

Arbetet som byggnadsarbetare kan vara självständigt men ofta jobbar du i lag. Det ställer krav på förmåga att se vad som behöver göras och kunskap om hur det ska utföras i samarbete med andra. På utbildningen arbetar lärare och elever nära tillsammans i mindre grupper.

Genom att gå inriktningen husbyggnad har du möjlighet att jobba som till exempel trä- och betongarbetare, murare och eller med plattsättning. Här finns mycket goda chanser till arbete efter färdiga studier!

Samarbeten, projekt och praktik

Utbildningen samarbetar med både stora byggföretag och mindre lokala byggfirmor. Vi jobbar ofta med projekt i kommunen men även utanför; vi har tidigare varit i Holland, Norge, Åland, Dalarna för att nämna några.

Alla våra elever garanteras praktikplats på den 34 veckor långa praktiken, APL; arbetsplatsförlagt lärande.

Vidareutbildning

En yrkesexamen från ett yrkesprogram ger behörighet till Yrkeshögskolan som har ett- och tvååriga eftergymnasiala utbildningar med praktik.

För att få grundläggande högskolebehörighet behöver du läsa ytterligare två kurser i svenska (200p) och en kurs i engelska (100p).

Förutom högskolebehörighet och yrkeshögskola finns flera olika alternativ till vidareutbildning. Exempelvis arbetsledning och eget företagande.

Titta runt med 360° fotografering

Klicka på bilderna så länkas du till en 360° modul Länk till annan webbplats. där du med hjälp av kartan kan navigera runt och få en bra känsla för skolans miljöer utan att fysiskt behöva vara på plats.