Gå direkt till sidans innehåll

handel och administrationsprogrammet

Internationell E-handel & företagande

Internationell E-handel & företagande

Från och med hösten 2021 startar vi Handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service. Med profilen Internationell E-handel och företagande vänder sig programmet till dig som vill arbeta med framtidens handel och marknadens nya krav!

Försäljning och företagande har bytt arena och lika så har kunden. Från ett fysiskt besök i butiksmiljö till en shoppingupplevelse på nätet. Profilen Internationell E-handel och företagande på Järfälla gymnasium förbereder dig och ditt yrkeskunnande för den föränderlighet vi befinner oss i.

Den ökade E-handeln har även lett till behov av ökad förståelse för den digitala marknadsplatsen och begrepp så som affiliate marketing och CSR. Handel och administration förutsätter kontakter mellan människor och länder där det personliga mötet är viktigt. Hur skapar man det personliga mötet i det digitala rummet? Genom att studera och jämföra framgångsrika företag, som exempelvis Dustin, Spotify, Amazon, Boozt, Nelly, H&M, IKEA med fler, kommer du tillsammans med dina klasskamrater att träna dig i att genomföra marknadsundersökningar för att ta reda på kundbehov och efterfrågan. I utbildning ingår att lära sig hur webbsidor och appar är konstruerade.

truckörkort

Lika så har den förändrade hanteringen av varor ökat behov av kunskaper om logistik och lagerhantering. Därför erbjuder Järfälla gymnasium alla elever på Handels- och administrationsprogrammet att ta truckkörkort A1-4 samt B1-4 under andra terminen i åk 2, för att ge dig de bästa förutsättningarna att vara anställningsbar efter avslutade gymnasiestudier.

entreprenöriella lärande

På Järfälla gymnasium ser vi det entreprenöriella lärandet som en nyckel till att komma åt elevernas egen drivkraft och motivation. Egenskaper som det entreprenöriella lärandet vill utveckla är bland annat kreativitet, lösningsorienterat tänkande, kommunikation och samarbetsförmåga, ansvarstagande och handlingskraft, vilket är kompetenser som de flesta arbetsgivare i Sverige och internationellt kräver.

UF-företag

Sista året hos oss får du starta ett eget UF-företag och lära dig driva och avsluta detta precis innan du tar studenten. Genom Ung Företagsamhet (UF) kommer du tillsammans med dina nya klasskamrater att utveckla dina entreprenöriella förmågor, där Järfälla gymnasium har kammat hem priser som Bästa UF-skola och Bästa UF-lärare. Skolan har ett väletablerat kontaktnät med näringslivet och studiebesök utgör en naturlig del av ditt lärande.

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel säljare, inköpare och butiksledare, eller inom administrativa yrken som till exempel personal-, ekonomi- och it-administratör. Det kan handla om försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsförlagt lärande (APL).