Gå direkt till sidans innehåll

VVS- och fastighets­programmet

vVS

vvs

Är du intresserad av ett tekniskt hantverksyrke som är självständigt, roligt och omväxlande? Vill du dessutom ha goda chanser att direkt efter gymnasiet få ett välbetalt jobb? I så fall är VVS- och fastighets­programmet det rätta valet för dig.

Här lär du dig:

  • att dra in rörledningar i bostäder, kontor, affärer och industrier
  • att installera vatten-, värme-, kyl-, avlopps-, ång- och gasledningar
  • att felsöka och reparera vatten-, värme- och avloppssystem
  • att få kunskap kring drift, underhåll och energibesparing av fastigheter

APL, lärling och gymnasiearbete

I utbildningen ingår det 15 veckors APL (arbetsförlagd utbildning), där du får möjlighet att skaffa erfarenhet och knyta kontakter. Möjligheterna att få ett sommarjobb är goda för den elev som är ambitiös. För att få yrkesexamen som VVS-montör krävs ca två år som lärling på ett VVS-företag.

I slutet av utbildningen ska du göra ett gymnasiearbete inom ditt valda yrkesområde där du får visa att du har de kunskaper som du behöver för att börja jobba.

Vidareutbildning

En yrkesexamen från ett yrkesprogram ger behörighet till Yrkeshögskolan som har ett- och tvååriga eftergymnasiala utbildningar med praktik.

Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Du behöver då läsa ytterligare två kurser i svenska (200p) och en kurs i engelska (100p).

Titta runt med 360° fotografering

Klicka på bilderna så länkas du till en 360° modul Länk till annan webbplats. där du med hjälp av kartan kan navigera runt och få en bra känsla för skolans miljöer utan att fysiskt behöva vara på plats.