Restaurang

I den nya matsalen har skolan skapat en inbjudande och tillgänglig plats som stöttar lärandet genom fantastisk mat i en lugn miljö. Med stolar utan golvskrap, lampskärmar som fångar upp ljud, en möblering med rum i rummet och estetik med gulddetaljer, oväntade former, varma färger och gröna växter skapas en lugn atmosfär mitt i lunchen.

Skolrestaurang

restaurang

I matsalen har skolan skapat en inbjudande och tillgänglig plats som stöttar lärandet genom fantastisk mat i en lugn miljö. Med stolar utan golvskrap, lampskärmar som fångar upp ljud, en möblering med rum i rummet, gulddetaljer, oväntade former, varma färger och gröna växter skapas en lugn atmosfär mitt i lunchen.

Här lagas mat från grunden

Vi tror på att laga mat från grunden, gärna svensk husmanskost med en tvist. 07:00 bakas bröd och arbetet med att förbereda dagens lunch till runt 1200 personerstartar.

– Det ger ringar på vattnet om eleverna får bra mat. De känner sig glada när de går härifrån, mätta och belåtna. De orkar mer helt enkelt!

Vilken är den godaste maten då? Gärna fisk. Ångad torsk med skirat smör, kokt potatis och äggsås är en favorit.

En favoritplats för alla

Färgskalan matchar matsalens färgsättning i beige och guld. Vi har valt lugna toner i grönt, gråblått, beige samt accenter i grårosa och svart. Belysningen blir pricken över i och ger restaurangkänsla.

För att underlätta restaurantens städning är flertalet stolar upphängningsbara. De är också försedda med ljudabsorberande material för att förbättra akustiken.

I caféet är borden i mörkgrå laminat och stolar i ek. Guldfärgade pendlar i fönster och svävande molnlampor över de runda borden. Här kan eleverna köpa yoghurt, mackor, hembakad kladddkaka eller nybakade bullar.

Ritning restaurang
Stipendiat